Kaverikoiratoiminta

Kaverikoiratoiminta

Kaverikoirat ovat tavallisia aikuisia kotikoiria, joille on kertynyt elämänkokemusta erilaisista ihmisistä, paikoista, hajuista ja tilanteista. Kaverikoiran tulee olla terve, vähintään 2-vuotias, ihmisystävällinen koira, jolla on hyvä ja luottavainen suhde ohjaajaansa. Kaverikoiratoimintaan mukaan lähtevältä edellytetään ryhmätyötaitoja ja koiralta kykyä työskennellä toisten koirien läheisyydessä. Koiranohjaajan tulee olla täysi-ikäinen ja kaverikoiraohjaajan tulee olla Kennelliiton jäsen. Kaverikoiratoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jossa koira tuo iloa, elämyksiä ja läheisyyttä ihmisille, joilla ei ole omaa koiraa. Kaverikoiranohjaajat vierailevat koiriensa kanssa esimerkiksi lasten, kehitysvammaisten ja vanhusten luona erilaisissa laitoksissa, kouluissa, päiväkodeissa ja tapahtumissa. Toiminnan tavoitteena on ihmisten ilahduttaminen ja piristäminen.

Täältä löydät itseäsi lähinnä olevan kaverikoiraryhmän.

Onko snautserista kaverikoiraksi?
Kaikista snautsereista ei todellakaan ole kaverikoiraksi. Snautserista näkee jo nuorena hakeutuuko se itse ihmisen rapsutettavaksi. Seuratkaa kotona olevia partasuita olisiko niistä kaverikoiriksi. Sopiva snautseri ainakin nauttii näistä vierailuista.