Rally Toko

Rally Toko

Rally-toko kehitettiin tavallisille koiranomistajille. Siinä on on ripaus tokoa, agilityä ja koiratanssia. Koiraa saa ohjata sekä suullisesti että käsimerkein. Myös kannustaminen on sekä sallittua että jopa toivottavaa koko suorituksen ajan. Tärkeintä ei ole tiukka seuraaminen tai tehtävän pilkuntarkka suoritus, vaan iloinen yhteistyö oman koiran kanssa. Juuri tästä syystä rally-toko sopii erinomaisesti ihan kaikenikäisille snautsereille.

Rally-toko radalla on 10–20 kpl tehtäväkylttiä 3-5 metrin välein. Tehtävät voivat olla erilaisia suunnan- ja vauhdin muutoksia, pujottelua, pyörähdyksiä, peruuttamista, puolenvaihtoja, erilaisia asentoja ja niiden vaihtoja. Radalla voi olla myös hyppy tai putki sekä nami- tai leluhoukutus. Radan pituus ja liikkeiden vaativuus kasvaa luokasta toiseen siirryttäessä.

Rally-tokossa on neljä luokkaa: alokas- (ALO), avoin- (AVO), voittaja- (VOI) ja mestariluokka (MES). Lisää tietoa lajista löytyy: Täältä.

Rally-tokoa voi käyttää jo aivan pienenkin pennun perustottelevaisuuden opettamiseen. Onhan siinä sekä seuraamisia että käännöksiä, istumisia ja maahan menoja. Mikään ei estä myöskään opettamasta putkeen menoa jo alkajaisiksi, vaikka putki tulee kisaradoilla vasta ylemmissä luokissa. Veteraanikoirakin, joka ei ehkä enää jaksa agilityradoilla entiseen vauhtiin, saa paljon iloa uudesta lajista. Nivelet eivät tässä lajissa rasitu, mutta sekä ohjaaja että koira pääsevät käyttämään päätään. Lajia voi lämpimästi suositella kaikenikäisille snautsereille ja niiden ohjaajille.