Suomen Snautserikerho ry

Snautserien rotujärjestö

Pentueet

Pentueita listalla: 9. Listaa muokattu viimeksi: 8.8.2019. Lista löytyy TÄÄLTÄ.

Sponsorit

Kerhomme toimintaa tukevat:

Snautserien Terveyskysely 2019

Kysely on tarkoitettu kaikille Suomessa asuville snautsereille. Snautserien omistajilta toivotaan aktiivisuutta koirien sairauksista ja kuolinsyistä ilmoittamiseen. Kyselyyn voi ja halutaankin tiedot myös viime aikoina kuolleista snautsereista. Kysely tehdään Jalostuksen Tavoiteohjelma (JTO) mukaisesti kartoittamaan rotumme tämän hetkistä tilaa. Terveystietokysely toteutetaan sähköisesti käyttäen kerhon olemassa olevaa (vuonna 2009 käyttöönotettua) terveystietokantaa. Kantaan aiemmin syötetyt tiedot on nyt tarkoituksella tyhjennetty, jotta on mahdollista tehdä vertailuja aiemmin syötettyihin tietoihin nähden. Terveystietokantaa pääsee käyttämään rekisteröitymällä. Varsinaista terveyskyselyä pääsee täyttämään, kun ensin omii koiran. Aikaisemmin järjestelmään tehdyt tunnukset ovat edelleen käytössä. Jos olet unohtanut salasanasi ja aiemmin ilmoittamasi sähköpostiosoite edelleen toimii, niin salasanan pystyy itse vaihtamaan. Jos et muista tunnustasi tai törmäät muuhun ongelmaan, niin ota yhteyttä Kimmo Alaseen (alanen (ät) kimmo.net).


Terveystietokysely on auki elokuun loppuun asti, jonka jälkeen jalostustoimikunta valmistelee vastausten pohjalta materiaalia syksyn jalostuspäiville. Terveyskyselyn tietoja käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti. Kyselyn koontitietoja tullaan julkaisemaan, mutta yksittäisen koiran tietoja ei.


Snautserikerho toivoo kaikkien, niin harrastavien kuin kotikoirien omistajienkin, aktiivista osallistumista terveyskyselyyn.


Tästä pääset Snautserien TERVEYSTIETOKANTAAN ja sitä kautta täyttämään kyselyä!

Kerho

Suomen Snautserikerho ry on perustettu vuonna 1997, silloisen Suomen Snautseri-Pinserikerhon (myöh. keskusjärjestö) kasvettua liian suureksi. Snautserikerho on toiminut snautserien rotujärjestönä vuodesta 2011 lähtien. Kerhon toimihenkilöt ja yhteystiedot: Kerhon tilinnumero:
    IBAN: FI80 5721 1520 0877 06, SWIFT: OKOYFIHH, Yhdistysrekisterinumero: 177.513, Y-tunnus: 2992281-8
Muuta:

Rotu

Historiaa

Snautseri polveutuu suo- eli turvekoirasta, joka on yksi vanhimmista Euroopassa eläneistä koiraroduista. Etelä-Saksa on rodun varsinainen synnyinseutu ja siellä sitä pidettiin miltei kansalliskoirana. Snautserille ominaista oli jo tuolloin karkea karva ja tuuhea parta kulmakarvoineen. Kansan parissa Etelä-Saksassa kutsuttiin viiksiä “Schnauz” tai “Schnauzer” ja tällä nimellä alettiin pian kutsua näitä parrakkaita koiria. Ensi kerran snautseri kilpaili näyttelyssä v. 1879, mutta tuolloin rotu oli nimeltään karkeakarvainen pinseri. 1880 snautseri sai oman rotumääritelmänsä Saksassa ja nykyään rotua löytyy kaikista maanosista.

Kuvaus ulkomuodosta

Snautseri on karkeakarvainen, uljasryhtinen, voimakas, neliömäinen koira ja samalla hyvin elegantti ja temperamenttinen. Sillä on jalo pitkänomainen pää, tuuheat kulmakarvat ja parta, ilme on tarkkaavainen ja jopa röyhkeä. Runko on syvä ja tiivis, selkälinja aavistuksen laskeva, kulmaukset normaalit ja maatavoittavat. Snautserin väri on musta tai pippuri&suola (harmaa) ja koko 45-50 cm.

Luonne ja käyttöominaisuudet

Kaikki snautserit ovat luonnostaan epäileväisiä, mutta oikea snautseri ei koskaan pelkää tai ole arka, päinvastoin se omaa aimo annoksen rohkeutta ja uteliaisuutta. Snautserin suojeluvaisto on voimakas, sen reagointi on nopeaa ja sen leuat varmasti vahvat, jos tarve vaatii. Se pitää lapsista ja hoitaa “baby-sitterin” tehtävät tunnollisesti. Se on yhden perheen koira, eikä piittaa vieraista. Isännälleen se on ehdottoman uskollinen. Snautseri nauttii pitkistä ulkoiluista ja toiminnasta. Se ei sovellu kenelle tahansa, vaan vaatii vertaistaan seuraa ja lenkkitoveria.

Snautserit Suomessa

Ensimmäiset snautserit tuotiin Suomeen 1930 -luvulla. Koskaan snautseri ei ole ollut kotimaassaan sen enempää kuin meillä Pohjolassakaan muotikoira, mutta aina sillä on ollut omat uskolliset ihailijansa.

Snautserin hoito

Snautseri kuuluu trimmattaviin rotuihin ja sen turkki on nypittävä kahdesti vuodessa. Lisäksi “siistiminen” noin kahden kuukauden välein edesauttaa pitämään koiran ulkonäön rotumääritelmän mukaisena. Lisäksi näyttelyyn osallistuva koira on syytä “siistiä” noin viikkoa ennen näyttelyä. Trimmauksen pystyy oppimaan itsekin, mutta ainakin aluksi on parempi kääntyä kasvattajan tai ammattitaitoisen trimmaajan puoleen. Hyvin trimmattu turkki on helppohoitoinen eikä siitä lähde karvoja. Muut hoitotoimenpiteet supistuvat normaaliin turkinhoitoon (kampaus ja pesu tarvittaessa), hampaiden, silmien ja korvien puhdistukseen, kynsien leikkuuseen sekä tasapainoisesta ruokinnasta ja riittävästä liikunnasta huolehtimiseen.

Snautserikerho Facebookissa

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
ADMIN LOGIN